piątek, 14 października 2011

sos myśliwski (sprzątanie lodówki0

Składniki

kawałek wędliny obojętnie jakiej, cebula mała lub pół dużej (jeśli ktoś nie lubi cebuli może by por), zielony ogórek -kawałek,2 pieczarki ,groszek zielony 2 łyżki stołowe,łyżka margaryny,trochę mąki pszennej,pół łyżeczki od cherbaty słodkiej papryki w proszku ,sól i pieprz do smaku.



Przygotowanie

wszystkie składniki kroimy w paseczki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i dusimy razem z papryką ,dolewając trochę wody aby powstał sos,po około 20 min duszenia posypujemy wierzch potrawy maka i dusimy jeszczcze ok 5 min.mieszając.Zdejmujemy z ognia przyprawiamy do smaku i podajemy  z suchym pieczywem.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz