poniedziałek, 10 października 2011

Farfalle z sosem pietruszkowym wg Magdy

Składniki

- 400 g makaronu farfalle (kokardki)
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki masła
- 1 kostka bulionu z oliwą z oliwek
- 1 cebula
- parmezan
- sól
- pieprz
- 100 - 125 ml mleka
- 100 g sera topionego śmietankowego



Przygotowanie

Cebulę pokroić i zeszklić na maśle, dodać posiekaną pietruszkę. Dodać śmietanę, mąkę, sól i pieprz. Gotować kilka minut. Dolać mleko a po chwili ser topiony. Makaron ugotować z osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Sos wymieszać z makaronem i całość posypać parmezanem.

                                                  SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz