piątek, 7 października 2011

moja jambalaya

Składniki

0,5 kg parówek
2 woreczki ryżu
1 większa cebula
4 ząbki czosnku
4 pomidory
1 ostra papryka lub 1 łyżeczka mielonego chili
2 papryki 
 masło
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól i pieprz




Przygotowanie

-Na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać pokrojone papryki i pomidory. -Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać ok.1/3 szkl. wody i dusić ok. 20 min. -Ugotować ryż w osolonej wodzie. -Pokroić parówki na plasterki i podsmażyć na maśle razem z oregano i papryką słodką. -Wszystko wymieszać i przykryć. -Odstawić na kilka minut i gotowe. SMACZNEGO!!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz