niedziela, 23 października 2011

ciasto czekoladowe z bakaliami

Składniki

125 GRAM MASŁA150GRAM CUKRU50 GRAM CZEKOLADY GORZKIEJ W KAWAŁKACH125 ML WODY60ML RUMU30 GRAM ORZECHÓW400GRAM MIESZANYCH RÓŻNYCH RODZYNKÓW40 GRAM SUSZONYCH OWOCÓW(MORELI ,BANANÓW,FIG,SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ ITP.)110 GRAM MĄKI2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA2 ŁYŻKI CACAOPÓŁ ŁYŻECZKI CYNAMONU2 JAJKA80 GRAM ROZTOPIONEJ GORZKIEJ CZEKOLADY60ML SMIETANY KWAŚNEJ



Przygotowanie

FORME WYSMAROWAC MASŁEM I WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEKARNIK NAGRZAC DO 150 STOPNI..MASŁO ,CUKIER, CZEKOLADĘ I WODĘ  UMIEŚCIC W GARNKU PODGRZEWAC NA MAŁYM OGNIU AŻ SIE ROZPUŚCI .NASTĘPNIE ZDJĄĆ Z OGNIA  DODAĆ RUM ,ORZECHY,RODZYNKI I INNE SUSZONE OWOCE,MAKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA ,CACAO ,CYNAMON(WSZYSTKIE SYPKIE SKŁADNIKI NAJLEPIEJ WCZEŚNIEJ PSZESIAĆ),ORAZ ZMIKSOWANE 2 JAJKA.WSZYSTKO DOBRZE WYMIESZAC DREWNIANĄ ŁYŻKĄ I CISTO WYLAC DO FORMY.PIEC 1 GODZ.Z 60 GRAM ŚMIETANY I 80 GRAM GORZKIEJ CZEKOLADY PRZYRZĄDZIĆ POLEWE .GDY CIASTO WYSTYGNIE POLAĆ POLEWA.ŻYCZĘ UDANEGO I SMACZNEGO WYPIEKU !!!!! .CIASTO JEST DOBRE DLA OSÓB KTÓRE KOCHAJĄ SŁODKOŚCI .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz