Składniki
na 4 porcje:
300 g ryzu
100g masla
1 roztarty zabek czosnku
2 lyzeczki chili
1/4 lyzeczki oregano
1/4 lyzeczki soli
4 udka
2 drobno posiekane mlode cebulki
1 lyzeczka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie
Ugotowac ryz.
Maslo ubic na krem, dodac czosnek, chili, oregano i sol. dokladnie wymieszac. Zrolowac w folii aluminiowej. Wstawic do do zamrazalnika na pol godziny. Po wyjeciu pokroic w plastry grubosci 1/2 cm.
Ostroznie wlozyc po plasterku masla pod skore kazdego udka. Piec w piekarniku przez 15 minut po obu stronach.
Czesc tluszczu spod pieczenia wylac na patelnie, dodac cebule, natke i ryz. Smazyc prze kilka minut mieszajac.
Podawac mieso z ryzem i zielona salata.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz