środa, 28 grudnia 2011

zupa grochowa z miętą i melisą exclusive

Składniki

1/2 pęczka mięty
1/2 pęczka melisy
30 dag grochu łuskanego
rosołek,sos sojowy
1 kubek śmietanki kremowej
przyprawy:gałka muszkatałowa, tabasco, sos worcester, kieliszek wytrawnego shery, zioła.



Przygotowanie

Miętę i melisę umyć i obciąć liście. Podgrzać 1/2 l rosołu, wrzucić groch łuskany i gotować 10 min. Zmiksować razem z sokiem i otartą skórką z 1/2 cytryny,miętą i melisą. Dodać 1 kubek śmietanki kremowej, 2 łyżki sosu sojowego, szczyptę gałki muszkatałowej, odrobinę tabasco, sos worcester i kieliszek wytrawnego shery.
Posypać posiekanymi ziołami wg gustu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz