piątek, 9 grudnia 2011

schab takitam

Składniki

schab bez skory ok 300gr,
pieczarki 20dkg,
mala cebula 3szt,
1 glowka imbiru,
1male chilli,
maka kukurydziana,
0,5litra wywaru z kury lub warzywnego,
8 lyzek oleju uniw.



Przygotowanie

pokroj schab w paski - obtocz w mace i smaz na rozgrzanym oleju lecz nie rzucaj wszystkiego tylko partiami aby maka byla zrumieniona i odkladaj na bok po upieczeniu.
pokrojone pieczarki na twoj sposob wrzuc na tem sam olej jesli nic oleju nie zostalo po schabie dodaj olej.
podsmaz pieczarki ok 2 minuty, sciagnij je.
dodaj teraz pokrojona drobno cebule, chilli, imbir i smaz aby sie cebula zrumienila. potem dodaj schab + pieczarki zalej wywarem i gotuj az bedzie miekki.
jesli potrzebuje zageszczenia maka z woda jest ok. 

a tu wg borgia fotka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz