wtorek, 27 grudnia 2011

Ryż z kurczakiem, papryką i pieczarkami

Składniki

Dla 4 osób:
1 podwojna piers z kuraczaka
0.5kg pieczarek
1 paryka czerwona
1 lub 2 cebule
2 woreczki ryzu

olej lub margaryna


wegeta lub kto co tam ma (kucharek, przyprawka)





Przygotowanie

w osolonej wodzie gotujemy 2 woreczki ryzu.Jak sie ugotuje to wrzucamy go do duzego garnka (wszystko bedzie wymieszane razem)
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczke (1,5 na 1,5 cm) i smazymy na oleju lub margarynie dodajemy przyprawy (wegeta, mozna dac tez pieprz lub inne przyprawy).jak sie usmaza wrzucamy do ryzu razem z tłuszczem i nastepnie podspazamy pieczarki (kroimy na paseczki) do tego dorzucamy papryke(drobna kosteczka) i cebule (kosteczka) doprawiamy wegeta i jak sie wszystko podsmazy to wrzucamy do ryzu i mieska (rowniez z tluszczem) i wszystko mieszamy. Gotowe. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz