czwartek, 29 grudnia 2011

Sałatka z kurczakiem

Składniki




30-40 dag pieczrek
1 podwójna pierś z kurczaka
puszka czerwonej fasolki
puszka zielonego groszku
3 ugotowane na twardo jaja
1/2 dużej czerwonej papryki
1-2 duże ogórki kiszone(ew. korniszony)
szczypiorek
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz



Przygotowanie

Pieczarki gotować przez 10-15 minut w osolonej wodzie (ja obieram pieczrki ale nie jest to konieczne).
Pokroić je w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Mięso ugotować z dodatkiem jarzyn lub vegety.
Wystudzić, pokroić w kostkę.
Jaja pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać.
Fasolkę i groszek odsączyć.
Majonez wymieszać z jogurtem.
Przyprawić solą i pieprzem.



Wszystkie składniki wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz