niedziela, 4 grudnia 2011

sałatka z indyka gosi

Składniki

30 dkg piersi z indyka [najlepsza pieczona]
kilka plastrów ananasa
garść kiełków  [mogą być sojowe]
10 dkg świeżych pieczarek
łyżeczka soku z cytryny
3-4 łyżki uprażonych i posiekanych orzeszków ziemnych
3-4 liście zielonej sałaty
SOS:
3 łyżki majonezu
łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki curry
szczypta cukru
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
sól, pieprz



Przygotowanie

Najpierw wymieszaj wszystkie składniki sosu bardzo dokładnie i wstaw do lodówki.Indyka i ananasa pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki, skrapiając je sokiem z cytryny.Dodaj kiełki ,polej wszystko sosem, przykryj iwstaw do lodówki.Schłodzoną sałatkę podaj na liściach zielonej sałaty, posypując na końcu orzeszkami. Wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz