czwartek, 22 grudnia 2011

srebrzyk obsmażany w zalewie octowej

Składniki

1 kg srebrzyka w tuszach

Ciasto:
1 jajko
1/2 szkl wody
1 szkl mąki
1 łyżka wegety

Zalewa:
1 litr wody
1/2 szkl octu
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
liść laurowy
ziele angielskie



Przygotowanie

Srebrzyka umyć i pokroić w kawałki.
Zrobić ciasto a następnie usmażyć srebrzyka maczanego w  cieście.W międzyczasie zagotować zalewę.Rybę układać w garnku lub słoiku(może być pojemnik plastykowy) i zalać gorącą zalewą.Ostudzić i  wstawić do lodówki.Ryba jest smaczna jak się przegryzie.Panowie mężowie takową rybkę lubią bo wiadomo,że rybka lubi pływać.....



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz