niedziela, 25 grudnia 2011

parówki w jarzynach - pomysł na szybki obiad

Składniki

1/2 kg parówek (dowolnych)

2 cebule

2 papryki (może być np. zielona i żółta)

puszka kukurydzy

puszka czerwonej fasolki

2 szklanki rosołu z kostki

sól, pieprz, cukier, sok z cytryny

2 łyżki ketchupu



Przygotowanie

parówki i cebulę pokroić (parówki w ukośne plasterki), podsmażyć razem na złoty kolor. Papryki pokroić w cieniutkie paski i dodać do parówek z cebulą, podsmażyć razem jeszcze chwilę. Dodać odsączoną kukurydzę i fasolkę (nie trzeba płukać) i wlać rosół. Gotować na małym ogniu pod przykryciem jakieś 5 - 10 min. Pod koniec gotowania doprawić jak lubimy: solą, pieprzem, cukrem
i kwaskiem cytrynowym, dodać ketchup i ... gotowe!

Jest to danie z gatunku tzw."ostatnia deska ratunku", bo zazwyczaj wszystkie potrzebne prdukty mamy w domu :)
Aha! Gotowanie zaczynamy od nastawienia sobie ryżu, bo właśnie z ryżem smakuje najlepiej :) i obiad gotowy. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz