niedziela, 11 grudnia 2011

caprese z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Składniki

Składniki sałatki:
1 pudełko mozzarelli w kulkach z bazylią
ok. 30 pomidorków koktajlowych
świeże listki bazylii ( ok.30 sztuk)

Składniki na sos:
1 łyżka stołowa octu balsamicznego
4 łyżki stołowe oliwy lub oleju (polecam olej z pestek winogron)
płaska łyżeczka suszonej bazyli
sól, pieprz





Przygotowanie

Pomidory i kulki mozzarelli kroimy na pół, wrzucamy listki bazyli.
Robimy sos: mieszamy ocet z solą, pieprzem i bazylią i dodajemy oliwe.
Sosem polewamy sałatke i delikatnie mieszamy. Gotowe:)
Rewelacyjna do grila i jako przekaska na każdą okazję :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz