piątek, 27 kwietnia 2012

Zapiekanka makaronowa z kiełbasą

Składniki

1 opakowanie makaronu świderki - 500 g

40 dag kiełbasy

30 dag pieczarek

2 duże cebule

1 puszka kukurydzy

15 dag żółtego sera

1 opakowanie pomidorów z czosnkiem Podravki

2  jajka

1/2 szklanki śmietany

przyprawa do zapiekanek Galeo lub inna 



Przygotowanie

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą.

Cebulę i pieczarki pokroić w talarki, smażyć do miękkości na oleju.

Gotowy makaron, cebulę z pieczarkami połączyć w jednym naczyniu dodając pozostałe składniki i przyprawę.

Jajka i śmietanę połączyć używając miksera, zalać zawartość garnka.

Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszonej brytfanki lub naczynia żaroodpornego posypać startym serem.

Zapiekać  ok. 40 min. W połowie ściągnąć pokrywę i dalej zapiekać.
 
                           

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz