piątek, 20 kwietnia 2012

MAGGIczne skrzydełka

Składniki


1,5 kg skrzydełek
butelka MAGGI
2 ząbki czosnku
mąka do panierowania
olej




Przygotowanie

Skrzydełka należy umyć i pociąć na części wyrzucając tą zewnętrzną Włożyć przygotowane kawałki do miseczki, zalać całą butelką MAGGI, dodać 2 rozgniecone ząbki czosnku, zamieszać i pozostawić na 1-1,5h (max. do 4h) Następnie obtoczyć w mące i na gorący olej na patelnię, smażymy obustronnie na złoty kolor- ta ilość skrzydełek to 2 duże patelnie.

Kiedy usłyszałam o tym przepisie pomyślałam, że to niemożliwe aby to było dobre. Tyle maggi? Odważyłam się i teraz sama polecam. Skrzydełka smakują również na zimno, a więc można je przygotować na imprezę. Ja osobiście najczęściej smażę je na szybki sobotni obiadek.

SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz