poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Omlet z mascarpone rodzynkami i rumem

Składniki

Omlet: 

 60 g mąki,
 sól,
 2 jajka,
 50 ml mleka,
 15 g masła,
 
 Nadzienie:

 4 łyżki rodzynek sułtanek,
 50 ml rumu,
 2 jajka,
 150 g mascarpone,
 80 g cukru pudru



Przygotowanie

Z podanych składników przyrządzić ciasto naleśnikowe i odstawić je na godz.Na lekko natłuszczonej patelni usmażyć 4 cienkie omlety.
Sułtanki moczyć w rumie ok 30 min.
Oddzielić żółtka od białek.Mascarpone utrzeć na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.Z białek ubić sztywną pianę,dodaćą do kremu serowego.Na koniec dodać rodzynki z rumem.
Małe omlety złożyć w ćwiartki,napełnić nadzieniem i podać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz