wtorek, 17 kwietnia 2012

Grzyby w pikantnym ketchupie

Składniki




1 durszlak ugotowanych grzybów


Zalewa:


1szkl.oleju


1szkl.wody


0,5 szkl.octu


1 łyżka soli


6 łyżek cukru


2 średnie ketchupy pikantne z Kotlina


0,5 kg cebuli


pieprz czarny ziarnisty,liść laurowy,ziele angielskie






Przygotowanie

Cebulę pokroić w pół księżyce.Wszystkie składniki zalewy zagotować razem z cebulą,dodać grzyby,pogotować całość jeszcze 10 minut.Przełożyć do słoików,pasteryzować ok.15 minut.Jak dotąd robiłam tylko z czarnych łepków,ale myślę,że śmiało można spróbować z innymi grzybami.Takie grzybki są naprawdę pyszne.Polecam i życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz