Składniki
biszkopt pierwszy na kropki:
1 jajko
20 g cukru
30 g maki
1 lyzeczka kakao
biszkopt drugi:
6 jajek
100 g cukru
140 g maki
masa:
400 ml smietany kremowki
1 op. smietan fixu
1 op.(male na jedna porcje) cappuccino
Przygotowanie
biszkopt pierwszy:
Jajkai cukier utrzec, dodac make wymieszana z kakao. Ciastem wypelnic szprycke i zrobic na blaszcze wylozonej papierem do pieczenia kleksy z ciasta (10 sztuk). Wlozyc je na 20-25 minut do zamrazalnika.
biszkopt drugi:
Jajka ubic z cukrem (ok. 10 minut). Przesiac do masy make i wymieszac. Mase wylozyc na zamarzniete punkty i piec calosc w 180°C przez 15 minut. Jeszcze cieply biszkopt zrolowac z papierem. Po 5 minutach rozwinac i polozyc na ruszt z kuchenki.
masa:
Kremowke wymieszac ze smietqanfixem i cappuccino i ubic na sztywno. Wystudzony biszkopt posmarowac smietana i zrolowac.
Mozna zamiast smietany uzyc dzemu lub ulubionego kremu.
tu z dzemem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz