wtorek, 3 kwietnia 2012

Ciasto kokosowe - szybkie

Składniki

ciasto: 
  3  całe jajka
250 g cukru
300 ml mleka zsiadłego
300 g mąki
   2 łyżeczki proszku do pieczenia


posypka:
 200 g wiórek kokosowych
 125 g cukru
 200 ml słodkiej smietanki
 125 g masła



Przygotowanie

Składniki na ciasto zmiksować robotem. Masa będzie dość rzadka - tak ma być.
Wylać na płaską blachę.


Wierzch:
Cukier wymieszać z wiórkami i posypać Ciasto.
Ciasto piec 20 - 25 min w tem. 180 stopni w blaszce o wymiarach 25cm x 30cm.
Rozpuścić masło, dodać śmietanę - jeszcze lekko podgrzać.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe ciasto polać przygotowanym płynem.

Ciasto najlepiej spożywać na następny dzień, gdy nasiąknie masłem i śmietaną - wtedy lepiej smakuje :)

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz