poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Chińska wołowinka

Składniki

0.5 kg wołowiny
makaron chiński prażony (lub makaron z 4 zupek chińskich)
grzybki mun i shitake
sos słodko-kwaśny
sos sojowy
słonecznik łuskany
czosnek




Przygotowanie

Wołowinę pokroić w paseczki i podspażyć na oleju z dużą ilością czosnku i przypraw ( 5 smaków, papryka ostra i słodka). Przygotować makaron poprzez zalanie wrzącą wodą i chwilke go moczyć następnie dodać do wołowiny. Tak samo przygotować grzybki i również dodać do wołowiny. Na osobnej patelce podsmażyć słonecznik ( uwaga szybko sie pali). Calość wymieszać dodać sos sojowy 3 - 4 łyżki oraz sos słodko kwaśny według uznania. Dałość ok 10 min.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz