niedziela, 15 kwietnia 2012

Surówka kapuściana duet wg Różyczki

Składniki

1/2 małej główki czerwonej kapusty
1/2 główki białej kapusty
1 czerwona cebula
2 jabłka
1 marchewka
sól
pieprz ziołowy
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru



Przygotowanie


Obydwie kapusty cienko pokroić,posolić wygnieść rękoma,odstawić na 30 min .
Jabłka obrać zetrzeć na tarce na grubych oczkach,marchewkę obrać też zetrzeć na tarce,czerwoną cebulę ,pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystko dodać do kapusty, i dokładnie wymieszać,posypać pieprzem ziołowym.
Majonez wymieszać z jogurtem,wlać do surówki i dokładnie wymieszać.
Surówka jest pyszna,polecam.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz