piątek, 20 kwietnia 2012

Naleśniki z twarogiem, rodzynkami i wiórkami kokosowymi

Składniki

Ciasto:


0,25 kg- mąka pszenna


3 szt- jaja


0,25 l- mleko 2%


0,2 l- wody


olej do smażenia


cukier


 


Nadzienie:


0,25- twaróg


1/2- opakowania cukru wanilinowego


25 g- rodzynek


25 g- wiórki kokosowe


25 g- śmetana 18%





Przygotowanie

Ciasto:

Mąkę, jaja, mleko, wodę, cukier wymieszać ze sobą (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany). Rozgrzać olej i usmażyć cieńkie naleśniki.

Nadzienie:

Twaróg i cukier wymieszać ze śmietaną, następnie dodać rodzynki i wiórki kokosowe. Nadzienie rozsmarować na naleśnikach, zawinąć i gotowe!

 

 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz