niedziela, 27 maja 2012

Zupa kalafiorowa z makaronem

Składniki

Udko lub skrzydelka z kurczaka


1/2 duzego kalafiora


1/2 paczki mieszanki warzywnej mrozonej


Ziele angielskie, lisc laurowy, sol, pieprz, wegeta


10 dkg makaronu typu nitki


Smietana 18%





Przygotowanie

Wykonanie:

Do garnka wlewamy 1/5 l wody, wkladamy mieso, ziele angielskie, lisc laurowy, przyprawy i gotujemy ok 40 min. Nastepnie dodajemy warzywa z mrozonki. Kalafior dzielimy na rozyczki, dodajemy do zupy i gotujemy do miekkosci ok 10 min. Na koniec dodajemy makaron i gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku. Mieso obieramy od kosci i dodajemy do zupy. Zabielamy smietana. Mozna posypac natka pietruszki lub koperkiem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz