piątek, 11 maja 2012

Waflowy przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy

Składniki


paczka wafli
2 szklanki mleka w proszku (łaciate)1 szklanka cukru15 dkg masła roslinnego4 łyżeczki kakao gorzkiego1/2 szklanki mlekakieliszek np.rumu10 dkg mielonych orzechów (dowolnie)gotowa polewa - ja miałam - Duo




Przygotowanie

                                       Przygotowanie:

           Masło,cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia cukru
cały czas mieszając dodać orzechy mielone i zdjąć z ognia.Następnie dosypać mleko w proszku,kakao,i alkohol.
Dokładnie wymieszać mikserem i przekładać wafle lekko dociskając każdy następny.Przykryć waflam bez masy i przykryć folią,obciążyć i wstawić do lodówki na ok.2 godziny.
Wyjąć z lodówki i dalej pod obciążeniem  trzymać w chłodnym miejscu  do następnego dnia.Potem rozpuścić polewą,polać wafle poczekać do stwardnienia  polewy i polroić na dowolne kawałki.

Niby nic nadzwyczajnego ,ale wszystkim bardzo smakowały.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz