niedziela, 20 maja 2012

Kakaowe gwiazdki

Składniki

3 zółtka,
3 szklanki  mąki,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 1/4 kostki  margaryny
1  opakowanie cukru waniliowego,
4 łyżki kakao,
polewa do ciast do dekorecji




Przygotowanie

Mąke, cukier, żółtka, kakao, margarynę,
cukier waniliowy posiekać nożem, a gdy składniki połączą się, szybko zagnieść ciasto. Zwinąć je w folię i włośyć na 1 godzinę do lodówki. Potem rozwałkować placek o grubości 2 cm  na posypanym mąką blacie. Blaszanymi foremkami wycinać gwiazdki, wyłożyć je na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec w temp. 2000  C przez 20 minut. Ciasteczka wystudzić i udekorować polewa do ciast przyrządzoną zgodnie ze sposobem podanym  na opakowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz