niedziela, 6 maja 2012

Jajka z pysznym nadzieniem

Składniki

5 jajek na twardo
20 dkg pieczarek
natka pietruszki
sól, pieprz
olej do smażenia
majonez i gałązki natki pietruszki do dekoracji



Przygotowanie

Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i smażyć do miękkości na oleju. Ostudzić.
Jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka do osobnej miseczki. Do żółtek wrzucić ostudzone pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz i masę wyrobić dokładnie widelcem.
Połówki jajek nadziewać farszem za pomocą małej łyżeczki. Na każdej połówce nadziewanego jajka położyć kleks majonezu i gałązkę natki pietruszki. Można jeszcze dodatkowo posypać grubo zmielonym pieprzem.


Jajeczka są pyszne, wszyscy goście zawsze się nimi zajadają. Doskonałe na Wielkanoc i nie tylko :)))
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!

P.S: Czekam na opinie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz