czwartek, 10 maja 2012

Chinski ryz z jajkami i piersia z kurczaka

Składniki

na 4 porcje:

2 woreczki ryz
4 jajka
300 gram piers z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 papryka
garsc kapusta pekinskiej ew. zwyklej (pokrojonej)
wegeta, pieprz, sos sojowy



Przygotowanie

1. Mieso i papryke pokroic w kostke. Kapuste pokroic w male paseczki.  Jajka roztrzepac jak do jajecznicy. Odsaczyc kukurydze.

2. Ugotowac ryz.

3. Na patelni rozgrzewamy olej i smazyma kolejno: kurczaka, potem warzywa i na koncu jajecznice ( wszystkie te skladniki musza byc smazone osobno)

4. Na koniec laczymy wszystkie skladniki z ryzem i doprawiamy do smaku wegeta, sosem sojowym i pieprzem.



                            


                        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz