środa, 2 maja 2012

Sałatka z marynowanym pieprzem

Składniki

400g makaronu "Kokardki",2 duże filety z kurczaka,pęczek selera naciowego,8 - 10 łyżeczek marynowanego zielonego pieprzu,mały kubek jogurtu naturalnego,pół słoiczka majonezu,olej do smażenia,
przyprawy: sół, curry, ewentualnie pieprz czarny



Przygotowanie

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety pokroić w kostkę, posolić, posypać curry, usmażyć. Seler pokroić w drobną kosteczkę. Pieprz odsączyć z zalewy. Z jogurtu i majonezu sporządzić sos - można do niego dodać jeszcze curry, jako że curry nigdy za wiele:) Doprawić solą. Składniki połączyć.

Uwaga! Proponuję dodawać sos tuż przed podaniem, ponieważ z czasem wsiąka w makaron i sałatka robi sę zbyt "sucha". Nie polecam również pieprzu Goi, ponieważ moim zdaniem jest zbyt ostry.

SMACZNEGO!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz