niedziela, 6 maja 2012

Makaron , losos, cukinia- zapiekanka

Składniki

250g makaronu wstazki
600g cukini
tluszcz i czosnek do formy
150g wedzonego lososia (cienkie paski)
1/8 litra wywaru( moze byc z kostki)
125g slodkiej smietanki
sol, pieprz
swiezy koperek
120g sera ( najlepiej ementaler)



Przygotowanie

Makaron ugotowac "al dente" w duzej ilosci wody. W ostatniej minucie gotowania dodac pokrojana wzdluz na plastry o grubosci pol cm. cukinie. Forme do zapiekanek natrzec czosnkiem i tluszczem. Przelozyc do formy odcedzony makaron z cukinia i wymieszac skladniki z lososiem pokrojonym w paski. Rosol wymieszac ze smietanka, dodac pieprz i koperek. Polac sosem skladniki w formie i posypac startym serem. Piec w piekarniku ok 15 min. (225°C).

                     SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz