wtorek, 29 maja 2012

jajka po szkocku DARKA

Składniki

- 6 jajek
- paczka mięsa mielonego 0,5 kg (ja używam indyczego)
- zioła w/g smaku (czosnek magi koperek)
- olej do smażenia
- maka
- bułka tarta do panierki
- olej do smażenia



Przygotowanie

4 jajka gotujemy na srednio mięko wczesniej by się ostudziły. Do mięsa wbijamy jedno jajko, dodajemy przyprawy w/g uznania i smaku.
Masę mięszamy jak na kotlety mielone. Obrane jajko obkładamy miesem (posypuje ręce mąka by sie nie klejiło). tak formujmy 4 kule miesne z jajkiem w środku. Panierujemy w  jajku i  w bułce tartej. Kule smażymy w głębokim goracym oleju.

Przepis pochodzi z programu TV lekko zmodyfikowany tam była mielona kiełbasa.
Taka wersja tez jest SUPER.
SMACZNEGO !!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz