wtorek, 17 stycznia 2012

tort kubuś

Składniki

2 jasne biszkopty
2 duże śmietany 30%
2 śmietanki fix
4-5 łyżek cukru pudru
różne owoce do środka;

ponadto:galaretki do postrojenia Kubusia:
truskawkowa
cytrynowa

kolorowe pisaki spożywcze.





Przygotowanie

Upiec dwa jasne biszkopty.Odrysować szablonem tło Kubusia,śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietanką fix,połowa śmietany dać między biszkopty i owoce jakie kto lubi,resztą  śmietany obsmarować górny biszkopt i boki.Z brązowego lub czarnego pisaka namalować Kubusia,galaretki rozpuścic i jak zaczną tężeć powoli łyżką wlewać w poszczególne miejsca.Odstawić w chłodne miejsce,aż całkiem galaretka stężeje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz