wtorek, 17 stycznia 2012

Galaretka z jajkami

Składniki

-4 jaka ( może być ich więcej )
-1/2 kg pomidorów
-pęczek szczypiorku
-puszka groszku
-miniaturowe pomidorki do dekoracji
-sól
-pieprz
-4 szklanki bulionu z kostki rosołowej
-2 łyżki żelatyny
-liście świeżej bazylii do dekoracji



Przygotowanie

-jajka ugotować na twardo
-obrać , przekroić na połówki , ułożyć na dnie naczynia , posolić i popieprzyć
-pomidory umyć , wytrzeć , pokroić w plastry , ułożyć na jajkach ,oprószyć solą i peprzem
-szczypiorek wyłożyć na pomidory
-groszek odlać z zalewy , wyłożyć na szczypiorek
-żelatynę rozpuścić w bulionie , tężejącą zalać jajka , odstawić do zastygnięcia
-wyjąć galaretkę z naczynia , ozdobić małymi pomidorkami i liśćmi bazylii
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz