czwartek, 5 stycznia 2012

Kokosowo-ananasowe muffins

Składniki

12 sztuk

230 g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
troche wanilli
szczypta soli
100 ml mleka
150 g twarozku naturalnego
90 g brazowego cukru
50 ml syropu kokosowego
70 ml oleju
50 g posiekanej bialej czekolady
100 g kawalkow ananasa
50 g wiorkow kokosowych



Przygotowanie

1. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, wanillia, czekolada i wiorkami kokosowymi.

2. Jajka utrzec w oddzielnej misce, dodac cukier i energicznie ubijac, dodac mleko, twarozek, olej i syrop kokosowy, dobrze wymieszac. Na koncu dodajemy make wymieszana z proszkiem do pieczenia i kawalki ananasa.

3. Foremki wypelniac ciastem i piec w 180°C przez 25-35 minut.



                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz