wtorek, 3 stycznia 2012

Pasta kanapkowa rybna na wiele sposobów

Składniki

BAZA
2 puszki ryb w oleju lub 1 duża makrela albo inna wędzona ryba
2 jaja na twardo starte na tarce
2 łyżki majonezu
sól pieprz


PASTA:
RYBNO - JAJECZNA
Dodajemy jeszcze 1-2 jaja na twardo do bazy i łyżkę majonezu


RYBNO SEROWA
Zamiast jaj dodajemy 1 serek topiony i 3 łyżki startego żółtego sera


RYBNA Z ZIELENINĄ
Dodajemy pęczek szczypiorku lub koperku, sporo pieprzu


RYBNA Z OGÓRKIEM
Dodajemy 4 ogórki kiszone lub konserwowe pokrojone w kostkę i łyżeczkę rozmarynu


RYBNA Z OLIWKAMI
Dodajemy pokrojone drobno 20 oliwek i łyżeczkę bazylii


RYBNA POMIDOROWA
Dodajemy do bazy 1-4 łyżek koncentratu wg uznania, małą cebulkę lub szczypior i łyżkę papryki słodkiej


RYBNA Z AJWAREM
Dodajemy 1 łyżkę ajwaru (można więcej do smaku) i połowę papryki pokrojonej w drobną kosteczkę.








Przygotowanie

Usystematyzowałam przepisy podane przez forumowiczów w poście Pasta kanapkowa i dodałam parę swoich pomysłów.
Składniki bazy mieszamy i ugniatamy na papkę. Dodajemy składniki jak w przepisach po lewej. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz