środa, 18 stycznia 2012

Biszkopt z brzoskwiniami

Składniki

upiec biszkopt (polecam z mojego przepisu biszkopt "teściów")

duży budyń (na 3/4l mleka) waniliowy lub śmietankowy
2 puszki brzoskwiń
3 galaretki brzoskwiniowe (2 do masy + 1 na wierzch)




Przygotowanie

Upiec biszkopt.
Następnie przekroić go na dwa cienkie placki.

Ugotować budyń na syropie brzoskwiniowym (nie słodzić!). Gdy budyń będzie gotowy wsypujemy dwie suche galaretki brzoskwiniowe i dokładnie mieszamy. Brzoskwinie z jednej puszki odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Następnie dodać je do ciepłego budyniu z galaretką i wymieszać łyżką. Masę odstawić do wystygnięcia.

Gdy masa budyniowa ostygnie wylać ją na dolne ciasto i przykryć drugą część biszkoptu. Na górny biszkopt ułożyć owoce brzoskwiń z drugiej puszki i zalać teżęjącą galaretką. Włożyć do lodówki aby budyń i galaretka dobrze stężały.

Polecam również robiony w bardzo podobny sposób "Biszkopt z truskawkami".






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz