środa, 14 marca 2012

Zielony mix warzywny

Składniki

- 1 średnia cebula
- 1 por
- ok 6 dużych pieczarek
- 1 nieduża papryka zielona
- można dodać mięso (filet z kurczaka, kiełbasa etc.)
- olej do smażenia
- przyprawy (pieprz, sól, oregano, czosnek...)



Przygotowanie

Na szybko, po studencku, jak dla 1 osoby, to na 2 dni nawet wychodzi : )

Jeśli robimy wersję mięsną, to najpierw przygotowujemy mięso (w przypadku filetów z kurczaka) i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni.

Warzywa kroimy według uznania. Najpierw wrzucamy cebulę, potem por, pieczarki i paprykę.
Jedzenie jest już gotowe, gdy kurczak się usmaży lub gdy warzywa zmiękną. Dodajemy przyprawy do smaku.

Wersję bezmięsną można zjeść z bułką lub chlebem.

Smacznego! : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz