sobota, 31 marca 2012

sernik w łatki dr Oetker

Składniki

Ciasto:
250 gr mąki
20 gr kakao
proszek do pieczenia
120 gr cukru pudru
cukier waniliowy
jajko
125 gr masła

Masa twarogowa:
1 kg twarogu
250 gr masła
6 jajek
300 gr cuku pudru
cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej



Przygotowanie

Zagnieść ciasto ze wszysich składników. 2/3 rozłożyć na blasze, 1/3 włożyć do zamrażalnika.

Utrzeć masę serową ze wszystkich składników, wyłożyć na ciasto. zamrożone ciasto zetrzeć lub pokroić na plasterki i wyłożyć na masę serową.

piec 70 min w temp 170 st

to jest przepis z opakowania sera dr Oetkera. mnie smakuje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz