czwartek, 1 marca 2012

Kasza inaczej

Składniki

Kasza gryczna 200 g
Jajka 2 szt
Natka pietruszki
Vegeta lub inna przyprawa 1 łyżeczka
Mąka pszenna 1 łyżka
Sól
Pieprz
Olej do smażenia




Przygotowanie

Kaszę gryczaną ugotować na prawie miękko, po wystudzeniu dodać 2 całe jajka, posiekaną natkę pietruszki, vegetę, mąkę, pieprz i ewentualnie dosolić, zależy od smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, powinna wyjść luźna masa. Na rozgrzany na patelni olej nakładać łyżką niewielkie placuszki grubości ok 0,5 cm i smażyć na złoto z obu stron. Świetne danie obiadowe lub na fajną kolację. Dobrze komponuje się z mięsem lub wątróbką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz