czwartek, 8 marca 2012

Ciasteczka Francuskie z nadzieniem jabłkowym

Składniki

Gotowe ciasto francuskie

Na mus:

1 kg jabłek
cukier
łyżeczka masła
cynamon*



Przygotowanie

Przepyszne ciasteczka! Wspaniale prezentują się na świątecznym stole. Tak łatwe, i proste że zrobić je może nawet największy amator a wychodzą... wspaniałe! :)

1. Gotowe ciasto francuskie kroimy.

2. Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Do garnka dajemy łyżkę masła i roztopujemy.

3. Obrane i pokrojone jabłka wkładamy do garnka i dusimy aż zmiękną. Wsypać cukier (najlepiej 2 łyżki, ale można mniej/więcej) i mieszać od czasu do czasu.

4. Gotować do momentu, aż jabłka całkiem zmiękną.

5. Gotowy mus wykładamy na pokrojone ciasto, posypujemy cynamonem. Tworzymy z ciasta ,,walec".

6. Pieczemy według przepisu na opakowaniu ciasta (tak jednak, by nie spalić musu).


SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz