wtorek, 13 marca 2012

Camembert w szynce parmeńskiej

Składniki

Camembert
Oliwa
Szynka Prosciutto di Parma
Orzechy włoskie
Melon
Konfitura z pigwy




Przygotowanie

Camembert smarujemy oliwą i posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Zawijamy na krzyż w dwa plastry prosciutto di Parma. Można "ten pakunek" obłożyć kilkoma listkami świeżego estragonu. Kładziemy na średnio rozgrzany grill. Szynka ma się lekko zrumienić a ser w środku ma być płynny co stwierdzimy lekko naciskając ser, który ma się uginać. Wyraźnie pod łopatką musimy czuć płynność sera. Podajemy na cieniuteńko pokrojonych plastrach melona z konfiturą z pigwy. Może być żurawina ale ona lepiej pasuje do zwykłej panierki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz