piątek, 1 czerwca 2012

Trufelki ziemniaczane od Mężatki

Składniki

5 ziemniaków ugotowanych i pogniecionych
1 żółtko
1 łyżka sera feta
1 szklanka sera żółtego startego na tarce
1 szklanka mąki
sól
pieprz
bułka tarta
oliwa do smażenia



Przygotowanie

Pogniecione ziemniaki zmieszać z pozostałymi składnikami tj.:
żółtkiem, serem fetą, żółtym serem,
mąką, oraz z odrobiną soli i pieprzu do smaku.

Formować małe kuleczki.
Obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Smacznego!!



UWAGI!!
Najlepiej smakują na gorąco, możne je podawać z keczupem,
majonezem bądz z innymi ulubionymi sosami.
Jak któś lubi to polecam usmażone kulki lekko popruszyc słodką papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz