poniedziałek, 11 czerwca 2012

Sałatka z kalafiora z pomidorami i jajkami

Składniki



1 średni kalafior
3-4 duże pomidory
6 jajek
natka pietruszki
majonez


proporcje tak "na oko", wskazane modyfikowanie wg smaku



Przygotowanie

Kalafior obgotowujemy kilka minut (uwaga, żeby nie rozgotować, powinien być jeszcze w miarę twardy). Dzielimy na różyczki.
Ugotowane na twardo jaja studzimy i kroimy w ósemki.
Pomidory również kroimy w ósemki lub jeszcze mniejsze kawałki.

Układamy wszystko w misie (na przykład warstwami), kładziemy kilka kleksów majonezu i obsypujemy obficie pietruszką (nie mieszamy!!!). Przed podaniem najlepiej schłodzić z godzinę w lodówce.




Na zdjęciu bardziej widać pomidora niż kalafior, ale akurat miałam dużo pomidorów... ;-)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz