wtorek, 5 czerwca 2012

Risotto z grzybami wegetariańskie

Składniki


1,5 szklanki ryżu
2 kolorowe duże papryki
1 duża cebula
2 szklanki kurek
2 szklanki pokrojonych pieczarek
2 szklanki pokrojonych podgrzybków lub maślaków
2 marchewki
4 duże pomidory
sól
pieprz
majeranek
słodka mielona papryka 1/2 łyżeczki
ostra mielona papryka 1/4 łyżeczki
3 łyżki oleju




Przygotowanie

Wlać olej na patelnie,dodać pokrojoną cebulę,zeszklić,następnie dodać grzyby,pokrojoną paprykę,marchewkę,dusić 10 min.

Pomidory sparzyć wrzątkiem,pokroić dodać do reszty,posypać papryką, solą ,pieprzem i majerankiem,dusić razem 8 min,na końcu wsypać przepłukany na sitku ryż.

Dusić wszystko, aż ryż wypije cały sos wytworzony z warzyw i grzybów i potrawa będzie gęsta.

Smacznego:)

 Smaczna potrawa i bardzo szybka,polecam:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz