wtorek, 29 listopada 2011

Zupa brokułowa

Składniki

- 1,5 l wody
- kosc na wywar
- 1 pietruszka
- 2 marchewki
- 2 lodygi selera naciowego
- listek laurowy
- po 5 ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego
- 2 srednie ziemniaki
- 2 duze rozyczki brokulow
- Vegeta, sol, pieprz, galka muszkatolowa
- pol szklanki smietany




Przygotowanie

Do garnka wlac wode, wlozyc kosc, przyprawy, starte na grubej tarce pietruszke i marchewke i pokrojonego selera. Zagotowac i gotowac 1 godzine. Po tym czasie dodac pokrojone w kostke ziemniaki i podzielone rozyczki brokulow. Gotowac jeszcze pol godziny. Sprobowac i doprawic do smaku. Zabielic smietana.

Zupa jest latwa w przygotowaniu, smaczna i zdrowa.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz