niedziela, 27 listopada 2011

gulasz do kaszy

Składniki

1/5 kg mięsa wołowego lub wieprzowego
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 pietruszka
0,25 kg ziemniaków
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 opakowania słodkiej papryki
2 łyżeczki mielonego kminku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyzka oleju




Przygotowanie

gulasz do kaszy
Mięso pokroić na grube kawałki i gotować przez 2 godziny (zależnie od miękkości mięsa). Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, oraz podsmażoną z czosnkiem cebulkę. Gotować jeszcze pół godziny. Osobno lub razem z mięsem ugotować ziemniaki, które należy później razem z wywarem z mięsa zblendować. Połączyć wszystko. Dodać sól, pieprz, paprykę, kminek, przecier pomidorowy. Zagęścić zasmażką. Smakuje bardzo dobrze z kaszą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz