sobota, 5 listopada 2011

Jajeczna awanturka

Składniki

-5 jajek
-1 puszka sardynek w oliwie
-1 czerwona cebula
-szczypta soli
-szczypta pieprzu
-10 plasterków pomidora
-troszkę zieleninki (żeby potrawa ciaszyła nie tylko usta ale i oko ;))



Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i każde przekroić wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka.
Cebulę drobno posiekać.
Sarsynki rozetrzeć z posiekaną cebulą, dodać żółtka i przyprawy. Ucierać aż masa będzie jednolita i dość pulchna. Wtedy przełożyć ją do rękawa cukierniczego (nie wiem czy użyłam prawidłowej nazwy... W każdym razie chodzi mi o ten "worek" z końcówką, którym się dekoruje ciasta :)). Białka dekoracyjnie napełnić awanturką.
Plasterki pomidora rozłożyć na półminku, na kaźdym położyć 1 jajko. Przybrać zieleniną.

Tak od siebie dodam jeszcze,że to bardzo fajna przekąska na różne przyjęcia. Nie wiem jak będzie u Was ale moich gości zawsze zadziwia swym smakiem. Oczywiście jak najbardziej pozytywnie :D

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz