czwartek, 10 listopada 2011

Leczo po mojemu

Składniki

Wszystkie ilości składników wg. uznania:
kiełbasa zwyczajna ale z tych lepszych2 cebule3-4 ząbki czosnkupapryka świeża w trzech kolorach
cukinia młoda nie obrana ze skórkipieczarki2 pomidory obrane ze skórki i wypestkowane2 łyzki keczupu ostregosól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, słodka paprryka w proszku2-3 łyżki oliwy z oliwek



Przygotowanie

Na patelni rozgrzewam oliwe, daje kolejno cebula z czosnkiem, kiełbase i lekko podpiekam. Następnie pieczarki- i je odparowuje z wody-a potem papryka, cukina, pomidory i oczywiście przyprawy.Wszystko podlewam 2-3 łyzkami wody i duszę chwile pod przykryciem, ale taki czas by cukinia była chrupka.




Życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz