niedziela, 27 listopada 2011

Kasza manna na rosole

Składniki

rosół


marchewka


kasza manna błyskawiczna





Przygotowanie

Ugotować normalny rosół ale musi być w nim marchewka np na niedzielny obiad dla wszystkich. Wlać potrzebną ilość rosołu do garnka. Marchewkę ugotowaną w rosole rozdrobnić np widelcem i dodać do rosołu. Ugotować na rosole kaszę manną błyskawiczną bo gotuje się szybciutko. Wystudzić i podać dziecku. Proporcji nie podam bo nie pamiętam. Zresztą każde dziecko jest inne i lubi inną gęstość. Początkowo gotowałam patrząc na sposób przyrządzenia kaszy manny na opakowaniu a potem w zależności czy była za gęsta czy za rzadka zmieniałam ilość kaszy. Za drugim razem już powinna być odpowiednia bo wyczujecie jak dostosować kaszę do ilości rosołu. Ugotować oczywiście zamiast na mleku to na rosole. Ja proponuję podawać od 10 miesiąca ale każda mama sama niech uzna czy podać szybciej czy później. Rosołek ten mogą jeść również osoby dorosłe króre z racji diety muszą jeść lekkie potrawy o ile składniki są dla nich odpowiednie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz