niedziela, 27 listopada 2011

kurczak z warzywami

Składniki

75 dkg filetów z kurczaka lub indyka

2 młode cukinie

2 bakłażany

2 strąki czerwonej papryki

2 ząbki czosnku

2 cebule

2 łyżki oleju

sól, pieprz

natka pietruszki





Przygotowanie

Młode cukinie i bakłażany dokładnie umyć, wytrzeć i pokroić na niezbyt cienkie plasterki.

Z papryki usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę.

Cebulę drobno posiekać.

Wszystkie warzywa, oprócz cebuli  wymieszać i dodać rozgniecione ząbki czosnku.

Na patelni rozgrzać olej  wrzucić najpierw cebulę i zeszklić.

Pozostałe warzywa dodać do zeszklonej cebuli  i dusić pod przykryciem 15 minut.

Mięso podzielić na 4 porcje ( 8 plastrów ), posypać  pieprzem, usmażyć na patelni bez tłuszczu, pod koniec smażenia posolić do smaku.

Podawać z uduszonymi warzywami, posypać pokrojoną natką pietruszki.



                                        Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz