sobota, 11 lutego 2012

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki

75 dag truskawek
35 dag twarogu  śmietankowego
7 dag cukru
1 szkl. śmietany kremówki
1/4  szkl.syropu truskawkowego
6 łyżek żelatyny
sok i starta skórka cytryny
Dekoracja;
kilka truskawek



Przygotowanie

1.Truskawki umyć ,usunąć szupułki ,50 dag truskawek zmiksować z twarogiem,cukrem i syropem.Dodać sok i startą skórkę z cytryny .

2. Żelatynę rozpuścić na małym ogniu w kilku łyżkach wody .Dodać razem ubitą na sztywno śmietaną do masy twarogowej .Resztę truskawek pokroić w plastry i wrzucić do masy .

3.Ptasie mleczko przełożyć do wąskiej ,protokątnej formy i wwstawić do lodówki na ok.3 godziny, aby stężało .Gotowe wyłożyć z formy i udekorować truskawkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz